zondag 14 december 2014

ArcheoHotSpots

Afgelopen week was de opening van de eerste ArcheoHotSpot van Nederland.
Helaas kon ik er niet bij zijn. Onlangs sprak ik Marloes van der Sommen van ArcheoHotSpots en schreef er een artikel over dat deze week, in verkorte versie, verscheen in Heemschut.


ArcheoHotSpots
ArcheoHotspots is een landelijk initiatief in samenwerking met het Allard Pierson Museum, Erfgoed Brabant en de AWN. De financiering hiervan wordt mogelijk gemaakt door het Mondriaan fonds, VSB fonds, Stichting Dioraphte en Stichting DOEN.
ArcheoHotSpots is een nieuwe speler in het versnipperde land van de archeologie met als doel deze samen te smeden en archeologie laagdrempelig te maken.
Op 10 december volgt de officiële opening van de eerste ArcheoHotSpot in het Allard Pierson Museum. In het ArcheoLab van het Allard Pierson Museum kun je aanschuiven om mee te helpen aan een project, daarnaast kun je terecht met  vragen of voor determinatie, en wat houdt het werk van een archeoloog nou eigenlijk in? Na het ArcheoLab in het Allard Pierson Museum volgen Den Bosch en Eindhoven. Ondertussen voert Marloes van der Sommen de coördinator van ArcheoHotSpots door het hele land gesprekken met mogelijke nieuwe beheerders. Ze hoopt de samenwerking tussen vrijwilligers, overheid en commerciële bureaus te bevorderen om zo de expertises binnen deze partijen te combineren en de verbinding met het publiek te maken.
ArcheoHotSpots maakt gebruik van ArcheoCommunity via Facebook en Twitter, daarnaast is er de ArcheoScope; de website met daarachter de interactieve kaart van archeologie in je buurt.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten